Köttfärssås med svamp och pressad potatis
142.2
Köttfärssås med svamp och pressad potatis
recipe
City Gross
35 min

Köttfärssås med svamp och pressad potatis

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 1 st gul lök
  • 250 g champinjoner
  • 1 msk smör
  • 2 msk tomatpuré
  • 2.5 dl vatten
  • 1 tsk soja
  • 600 g blandfärs
  • 1 tsk salt
  • 2.5 krm vitpeppar
  • 35 g salladsmix

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen mjuk.
  2. Skala och hacka löken. Skölj och ansa svampen. Skär den sen i bitar.
  3. Smält smör i en stekpanna och bryn löken och svampen i ett par minuter. Rör i tomatpuré och låt den steka med i ca 1 min. Häll i vatten och soja och koka i 2-3 minuter. Häll över blandningen i en skål.
  4. Bryn köttfärsen i stekpannan, krydda den med salt och peppar. Häll tillbaka svampen och löken, låt allt sjuda i ca 10 min.
  5. Servera med pressad potatis och sallad.
Tips från oss
Om det är så att någon i familjen är skeptisk mot bitar av svamp och lök skulle du kunna riva ner dessa i den stekta färsen. Om du vill kan du göra ett riktigt mos av potatisen. Vispa då samman potatisen med mjölk, en klick smör, salt och vitpeppar. Ta hjälp av en elvisp eller ballongvisp.

Varnings ikonAnslutningsproblem