Kalkonbullar med apelsinglaze
recipe
City Gross
45 min

Kalkonbullar med apelsinglaze

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

280,20 kr

Ingredienser

  • 600 g kalkonfärs
  • 0.75 dl ströbröd
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt
  • svartpeppar

Glaze

  • 1 st gul lök
  • 2 dl apelsinjuice
  • 2 msk vinäger
  • 3 msk honung
  • 0.5 st röd chili
  • 3 cm ingefära
  • färsk koriander
  • 0.5 st apelsin (skalet)

Gör så här

  1. Börja med att göra glazen. Hacka löken fint och bryn i olja i en kastrull. Häll i juice, vinäger och honung. Hacka chilin fint och lägg i.
  2. Skär bort skalet från ingefäran och riv i. Låt glazen puttra tills den tjocknar. Hacka så mycket koriander du vill ha och rör i.
  3. Blanda färsen och ströbrödet. Hacka lök och vitlök fint och rör i. Krydda med salt och peppar.
  4. Rulla till köttbullar och stek i en stekpanna. Ringla över glazen, rulla runt köttbullarna i den och låt dem fräsa lite till.
  5. Riv över skalet från apelsinen och strö över lite koriander.

Varnings ikonAnslutningsproblem