
Kebab med vitlökssås & couscoussallad
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 500 g blandfärs
- 2 klyftor vitlök
- 2 tsk paprikapulver
- 2 tsk spiskummin
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 st bakplåtspapper
- 280 g couscous
Sås
- 1.5 dl matyoghurt
- 1 msk mjölk
- 1 klyfta vitlök
- salt
- svartpeppar
- 2 st tomater
- 1 st gurka
- 1 st rödlök
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Lägg färsen i en bunke. Rör i skalad och pressad vitlök, paprikapulver, spiskummin, tomatpuré, salt och svartpeppar.
- Platta ut färsen till ca 0,5 cm på en plåt med bakplåtspapper. Laga i ugn ca 15 min, tills färsen är helt genomstekt.
- Tillaga couscous enligt anvisningarna på paketet.
- Rör samman yoghurt, mjölk och riven vitlök. Smaka av med salt och peppar.
- Skiva tomat, gurka och rödlök tunt.
- Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Använd en termometer för att ha extra bra koll på när färsen är klar. Den ska vara 72 grader när den är färdig.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna