
Kebabfärs med couscous, vitlökssås och sallad
Ingredienser
Sås
- 2 dl yoghurt
- 2 msk chilisås
- 2 krm spiskummin
- 1 st vitlöksklyfta, pressad
- 1 msk rödlök
- 2 krm grovmalen svartpeppar
- 1 krm salt
- 2 krm socker
- 600 g blandfärs
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk sambal oelek
- 1 tsk spiskummin
- 1 dl mjölk
- 3 msk ströbröd
- 0.5 st rödlök
- 280 g couscous
- 80 g romansallad
- 0.5 st gurka
- 1 st tomat
- 0.5 st rödlök
Gör så här
- Blanda ingredienserna till såsen. Ställ i kylen.
- Blanda färs, skalad och pressad vitlök, salt, sambal oelek, spiskummin, mjölk, ströbröd och riven lök till en jämn smet. Forma färsen till avlånga biffar och stek dem i ett par minuter per sida.
- Koka couscousen enligt anvisningarna på paketet.
- Gör sallad genom att strimla sallad, tärna gurka och tomat och hacka löken.
- Servera