Kebabfärs med couscous, vitlökssås och sallad
Kebabfärs med couscous, vitlökssås och sallad
recipe
City Gross
35 min

Kebabfärs med couscous, vitlökssås och sallad

Ingredienser

Sås

  • 2 dl yoghurt
  • 2 msk chilisås
  • 2 krm spiskummin
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk rödlök
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 krm salt
  • 2 krm socker
  • 600 g blandfärs
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk sambal oelek
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 dl mjölk
  • 3 msk ströbröd
  • 0.5 st rödlök
  • 280 g couscous
  • 80 g romansallad
  • 0.5 st gurka
  • 1 st tomat
  • 0.5 st rödlök

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till såsen. Ställ i kylen.
  2. Blanda färs, skalad och pressad vitlök, salt, sambal oelek, spiskummin, mjölk, ströbröd och riven lök till en jämn smet. Forma färsen till avlånga biffar och stek dem i ett par minuter per sida.
  3. Koka couscousen enligt anvisningarna på paketet.
  4. Gör sallad genom att strimla sallad, tärna gurka och tomat och hacka löken.
  5. Servera

Varnings ikonAnslutningsproblem