Kebabspett med bulgursallad
recipe
City Gross
35 min

Kebabspett med bulgursallad

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

197,00 kr

Ingredienser

  • 280 g bulgur
  • 500 g blandfärs
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • grillpinnar
  • 0.5 st gurka
  • 0.5 st purjolök
  • 1 st snackpaprika
  • 0.5 st romansallad
  • 2.5 dl yoghurt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet.
  3. Blanda samman färs, skalad och pressad vitlök, spiskummin, paprikapulver, salt och peppar. Forma och trä på pinnar. Lägg i en ugnsfast form och laga i ugn ca 20 min.
  4. Tärna gurka, strimla purjolök och paprika fint. Strimla salladen.
  5. Servera med en klick yoghurt.
Tips från oss
Har du inga grillpinnar hemma i lådan går det bra att laga spetten utan. Vuxentips. Sumak är en syrlig kryddblandning från Mellanöstern. Strö gärna på sumak vid servering om du har det hemma i skafferiet.

Varnings ikonAnslutningsproblem