Krämig färssås med senap och broccoli
188.6
Krämig färssås med senap och broccoli
recipe
City Gross
35 min

Krämig färssås med senap och broccoli

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • smör till stekning
  • 500 g blandfärs
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 2 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 1.5 msk kalvfond
  • 250 g broccoli
  • 2 msk dijonsenap
  • salt
  • svartpeppar
  • 35 g rucola

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Stek i smör tills löken är glansig, rör då i färsen och stek även den.
  3. Smaksätt med timjan, balsamvinäger, vatten, crème fraiche och fond. Dela broccoli i små buketter, spara stammen. Låt broccolin sjuda med i färsåsen ca 5 min, smaka sen av med dijonsenap, salt och peppar.
  4. Skala och riv stammen till broccolin grovt, blanda med rucola.
  5. Servera.
Tips från oss

Dijonsenap har några olika smakkompisar som den passar som bäst ihop med. Dessa är blanda annat grönpeppar, vinäger, timjan och dragon. Så om du vill kan du byta ut timjan mot mortlad grönpeppar eller dragon istället.

Varnings ikonAnslutningsproblem