Krämig lasagne toppad med fetaost och paprikasallad
188.6
Krämig lasagne toppad med fetaost och paprikasallad
recipe
City Gross
45 min

Krämig lasagne toppad med fetaost och paprikasallad

Ingredienser

  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 600 g blandfärs
  • 2 tsk smör till stekning
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk kalvfond
  • 390 g krossad tomat
  • 2.5 krm salt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk oregano

Béchamelsås

  • 25 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 1.5 krm vitpeppar
  • 200 g färska lasagneplattor
  • 150 g fetaost
  • 2 st paprikor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och hacka löken. Skala vitlöken. Bryn färs, hackad lök och pressad vitlök i en stekpanna med smör.
  3. Rör i tomatpuré, fond/buljongtärning och krossad tomat. Sjud i ca 5 minuter och smaka sen av med salt, peppar och oregano.
  4. Smält smöret i en kastrull och rör i mjöl. Späd med mjölk och koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg ihop lasagnen. Börja med béchamelsås, fortsätt med lasagneplattor, köttfärs och béchamelsås. Varva tills du har en hel lasagne. Avsluta med smulad fetaost, gratinera i ca 25 minuter.
  6. Tärna paprikorna fint.
  7. Servera.
Tips från oss
En god vinägrett på den hackade paprikan är inte fel. En enkel vinägrett rör du lätt ihop av 2 msk olivolja, 1 msk rödvinsvinäger, basilika, en liten bit pressad vitlök, några droppar honung, salt och peppar.

Varnings ikonAnslutningsproblem