
Krämig lasagne toppad med fetaost & rostad broccoli
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 0.5 st gul lök
- 1 klyfta vitlök
- 500 g blandfärs
- smör
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk kalvfond
- 390 g krossad tomat
- svartpeppar
- salt
- 1 tsk oregano
Béchamelsås
- 25 g smör
- 5 dl mjölk
- maizena till redning
- svartpeppar
- salt
- 200 g färska lasagneplattor
- 150 g fetaost
- 250 g broccoli
- rapsolja
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och hacka löken. Skala vitlöken. Bryn färs, hackad lök och pressad vitlök i en stekpanna med smör.
- Rör i tomatpuré, fond och krossad tomat. Sjud i ca 5 min och smaka sen av med salt, peppar och oregano.
- Smält smöret i en kastrull och vispa i mjölk. Red med maizena och koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg ihop lasagnen. Börja med béchamelsås, fortsätt med lasagneplattor, köttfärs och béchamelsås. Varva tills du har en hel lasagne. Avsluta med smulad fetaost, gratinera i ugnen ca 25 min.
- Dela broccoli i långa buketter, lägg i en ugnsfast form, ringla över olja och laga i ugn ca 10 min.
- Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna