Krämig lasagne toppad med fetaost & rostad broccoli
recipe
City Gross
45 min

Krämig lasagne toppad med fetaost & rostad broccoli

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

203,40 kr

Ingredienser

  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 500 g blandfärs
  • smör till stekning
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk kalvfond
  • 390 g krossad tomat
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 tsk oregano

Béchamelsås

  • 25 g smör
  • 5 dl mjölk
  • maizena till redning
  • salt
  • svartpeppar
  • 200 g färska lasagneplattor
  • 150 g fetaost
  • 1 st broccoli
  • raps/matolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och hacka löken. Skala vitlöken. Bryn färs, hackad lök och pressad vitlök i en stekpanna med smör.
  3. Rör i tomatpuré, fond och krossad tomat. Sjud i ca 5 min och smaka sen av med salt, peppar och oregano.
  4. Smält smöret i en kastrull och vispa i mjölk. Red med maizena och koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg ihop lasagnen. Börja med béchamelsås, fortsätt med lasagneplattor, köttfärs och béchamelsås. Varva tills du har en hel lasagne. Avsluta med smulad fetaost, gratinera i ugnen ca 25 min.
  6. Dela broccoli i långa buketter, lägg i en ugnsfast form, ringla över olja och laga i ugn ca 10 min.
  7. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem