Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Krämig lasagne toppad med fetaost & rostad broccoliKrämig lasagne toppad med fetaost & rostad broccoliKrämig lasagne toppad med fetaost & rostad broccoliCook Time: Yield: 4Ingredients:gul lökvitlökblandfärssmörtomatpurékalvfondkrossad tomatsvartpepparsaltoreganosmörmjölkmaizena till redningsvartpepparsaltfärska lasagneplattorfetaostbroccolirapsoljaInstructions:1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och hacka löken. Skala vitlöken. Bryn färs, hackad lök och pressad vitlök i en stekpanna med smör.
3. Rör i tomatpuré, fond och krossad tomat. Sjud i ca 5 min och smaka sen av med salt, peppar och oregano.
4. Smält smöret i en kastrull och vispa i mjölk. Red med maizena och koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
5. Lägg ihop lasagnen. Börja med béchamelsås, fortsätt med lasagneplattor, köttfärs och béchamelsås. Varva tills du har en hel lasagne. Avsluta med smulad fetaost, gratinera i ugnen ca 25 min.
6. Dela broccoli i långa buketter, lägg i en ugnsfast form, ringla över olja och laga i ugn ca 10 min.
7. Servera.

Krämig lasagne toppad med fetaost & rostad broccoli
recipe
45 min

Krämig lasagne toppad med fetaost & rostad broccoli

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 0.5 st gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 500 g blandfärs
  • smör
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk kalvfond
  • 390 g krossad tomat
  • svartpeppar
  • salt
  • 1 tsk oregano

Béchamelsås

  • 25 g smör
  • 5 dl mjölk
  • maizena till redning
  • svartpeppar
  • salt
  • 200 g färska lasagneplattor
  • 150 g fetaost
  • 250 g broccoli
  • rapsolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och hacka löken. Skala vitlöken. Bryn färs, hackad lök och pressad vitlök i en stekpanna med smör.
  3. Rör i tomatpuré, fond och krossad tomat. Sjud i ca 5 min och smaka sen av med salt, peppar och oregano.
  4. Smält smöret i en kastrull och vispa i mjölk. Red med maizena och koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg ihop lasagnen. Börja med béchamelsås, fortsätt med lasagneplattor, köttfärs och béchamelsås. Varva tills du har en hel lasagne. Avsluta med smulad fetaost, gratinera i ugnen ca 25 min.
  6. Dela broccoli i långa buketter, lägg i en ugnsfast form, ringla över olja och laga i ugn ca 10 min.
  7. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem