
Kryddig gulaschsoppa med färs
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 100 g morot
- 2 klyftor vitlök
- 300 g blomkål
- 2 msk olivolja
- 2 msk tomatpuré
- 3 tsk spiskummin
- 3 tsk paprikapulver
- 2 krm cayennepeppar
- 400 g blandfärs
- 8 dl grönsaksbuljongtärning
- 290 g röda linser
- 390 g krossad tomat
- salt
- svartpeppar
- 25 g persilja
Gör så här
- Skala och riv moroten på rivjärn. Skala och skiva vitlöken. Dela blomkålen i buketter.
- Hetta upp en kastrull med olivolja. Lägg i morot, vitlök, blomkål, tomatpuré och kryddor och låt fräsa ett par minuter. Vänd ner färsen och fräs ett par minuter till.
- Tillsätt buljong, linser och krossad tomat och låt koka upp under lock. Ta av locket och låt soppan puttra i ca 10 min.
- Smaksätt soppan med salt och svartpeppar, strö över hackad persilja.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Rosta lite bröd och doppa den i grytan, mums.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna