Kryddiga färsbiffar med sallad och rostad potatis
197
Kryddiga färsbiffar med sallad och rostad potatis
recipe
City Gross
35 min

Kryddiga färsbiffar med sallad och rostad potatis

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 1 msk raps/matolja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 500 g blandfärs
  • 1 st ägg
  • 0.5 st rödlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk paprikapulver
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 tsk salt
  • smör till stekning
  • 2.5 dl yoghurt
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk ketchup
  • tabasco
  • 0.5 st rödlök
  • 2 st tomater
  • 70 g salladsmix

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta av och klyfta potatisen, lägg den på en plåt och ringla över olja, salta. Laga i ugn i ca 30 min.
  2. Blanda alla ingredienser till biffarna, färs, ägg, finhackad rödlök, pressad vitlök, paprikapulver, cayennepeppar och salt. Forma biffar och stek dem i en stekpanna med smör tills de är klara.
  3. Blanda ihop såsen genom att röra samman yoghurt, pressad vitlök, salt, peppar, ketchup och ev tabasco.
  4. Finhacka grönsakerna, rödlök och tomater. Blanda med sallad.
  5. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem