Kyckling med chililimesås och currykål
177.8
Kyckling med chililimesås och currykål
recipe
City Gross
35 min

Kyckling med chililimesås och currykål

Ingredienser

  • 12 st baguetter
  • 500 g kycklingfärs
  • 2 tsk garam masala
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st röd chili
  • 1 tsk salt
  • smör till stekning
  • 2 dl yoghurt
  • 0.5 st röd chili
  • 1 st lime
  • honung
  • salt
  • 400 g vitkål
  • 2 krm curry
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk raps/matolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 35 g rucola

Gör så här

  1. Värm baguetterna enligt anvisningarna på paketet.
  2. Blanda samman färs med garam masala, skalad och riven vitlök, fint hackad chili och salt. Forma små biffar och stek dem i smör.
  3. Rör samman såsen, yoghurt, hackad chili, limesaft och honung. Smaka av med salt.
  4. Strimla kålen fint, krama den mjuk med händerna. Rör i curry, vinäger och olja. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera i bröd med kål och rucola.
Tips från oss
Vill du ha en ännu mjukare kål är den supergod att steka snabbt.

Varnings ikonAnslutningsproblem