Kycklingbiffar med örtdressad blomkål
recipe
City Gross
25 min

Kycklingbiffar med örtdressad blomkål

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
218,80 kr

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 2 msk raps/matolja
  • 1 krm salt
  • 3 tsk japansk soja
  • 2 krm vitpeppar
  • 3 msk dragon (torkad)
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 st ägg
  • senap
  • 0.75 dl ströbröd
  • 3 dl gräddfil
  • 1 msk majonnäs
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st tomat
  • 0.5 st blomkål
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg potatisen på en plåt, ringla över olja och salta. Rosta i ugn ca 30 min.
  2. Rör ihop soja, vitpeppar, hackad dragon, kycklingfärs, ägg, senap och ströbröd i en skål. Blanda noga och låt svälla i ca 5 min.
  3. Rör ihop såsen genom att blanda gräddfil, majonnäs, senap, salt och ev pressad vitlök.
  4. Tärna tomaterna fint och blanda med blomkålen. Rör ner allt i såsen.
  5. Forma och stek kycklingbiffar.
  6. Servera.
Tips från oss
Blöt händerna när du ska forma kycklingfärsen till biffar, då fastnar färsen inte lika lätt på fingrarna. Om du vill kan du servera såsen och blomkålen var för sig.

Varnings ikonAnslutningsproblem