Kycklingburgare med avokadokräm & rostad potatis
recipe
City Gross
35 min

Kycklingburgare med avokadokräm & rostad potatis

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
242,40 kr

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 1 msk raps/matolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 st rödlök
  • 1 st vitlösklyfta
  • 500 g kycklingfärs
  • 4 msk ströbröd
  • 2 krm salt
  • 2 krm sambal oelek
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 st avokado
  • 1 dl matyoghurt
  • 0.5 st vitlöksklyfta
  • 2 krm sambal oelek
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 st gurka
  • 35 g sallad
  • 1 msk raps/matolja
  • 4 st hamburgerbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och klyfta potatisen. Lägg den på en plåt och ringla över olja. Salta och laga i ugn ca 30 min.
  2. Skala och riv lök och solovitlök ner i en skål. Rör i kycklingfärs, ströbröd, salt, sambal oelek och spiskummin. Blanda noga och låt färsen svälla medan du gör avokadokrämen.
  3. Dela, kärna ur och mosa avokadon med yoghurt i en skål och smaksätt med pressad vitlök, sambal oelek och salt.
  4. Skiva gurkan och lägg den på en tallrik tillsammans med sallad.
  5. Forma burgare av färsen, pensla burgarna runt om med olja. Grilla dem 5 minuter per sida, låt dem gå färdigt på indirekt värme.
  6. Servera.
Tips från oss
Kycklingburgarna måste vara helt genomgrillade när du sätter tänderna i dem. Grilla dem gärna först över glöden och sen på indirekt värme.

Varnings ikonAnslutningsproblem