Kycklingburgare med krispig coleslaw
243.4
Kycklingburgare med krispig coleslaw
recipe
City Gross
35 min

Kycklingburgare med krispig coleslaw

Ingredienser

  • 600 g kycklingfärs
  • 1 st ägg
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt
  • svartpeppar
  • 240 g surdegsbröd
  • 4 msk majonnäs

Coleslaw

  • 4 st fänkål
  • 1 st äpple
  • 3 st lime
  • 1 st röd chili

Gör så här

  1. Lägg färs och ägg i en skål. Finhacka lök och pressa i vitlök. Krydda med salt och peppar. Blanda allt väl och dela upp i fyra biffar. Forma och lägg på grillen.
  2. Dela brödskrivan i två delar och lägg dem snabbt på grillen så det blir ljummet och lite krispigt.
  3. Coleslaw: Hyvla fänkål och äpple tunt på en mandolin. Pressa i saft från limen. Skär chilin tunt och blanda i. Krydda med salt och peppar.
  4. Bred majonnäs på brödet. Lägg på lite sallad och kött. Toppa med coleslaw.

Varnings ikonAnslutningsproblem