Lammköttbullar
54.8
Lammköttbullar
recipe
City Gross
45 min

Lammköttbullar

Ingredienser

  • 600 g lammfärs
  • 2 msk senap
  • 2 msk bostongurka
  • 2 msk salt
  • 2 tsk vitpeppar
  • 1 tsk mald kryddpeppar
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 3 dl mjölk (eller grädde om du har väldigt mager färs,

Gör så här

  1. Mängd: ca 40 st. Blanda ner mjölken i färsen, och rör tills den är slät. Rör ner kryddorna, vitlöken (eller någon annan favoritkrydda om du vill), bostongurkan och senapen.
  2. Är smeten lite lös? Rör den ett tag till. Är den för tjock? Tillsätt lite mer mjölk. Färsen skall vara så lös att du precis kan rulla bullar av den.
  3. Tvättar händerna noga eller ta på dig ett par engångshandskar.
  4. Rulla bullar i önskad storlek. Försök att göra dem så lika i storlek som möjligt så att de behöver lika lång tillagningstid.
  5. När alla bullar är rullade, så lägger du dem i en stor kastrull med kallt vatten på spisen med ca 70% värme. Nu kan du lugnt diska av alla detaljer medan bullarna sakta men säkert blir varmare och varmare. Värmen får köttproteinerna att dra ihop sig och köttet att tappa vatten. Bullarna blir lättare och lättare och flyter till sist upp och lägger sig på ytan. Fiska upp bullarna efterhand som de flyter upp och lägg dem på en skärbräda eller handduk att rinna av. Bryn köttbullarna i smör en stekpanna tills de fått fin färg.

Varnings ikonAnslutningsproblem