Lasagne med mozzarella och grönsallad
204
Lasagne med mozzarella och grönsallad
recipe
City Gross
35 min

Lasagne med mozzarella och grönsallad

Ingredienser

  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 500 g blandfärs
  • smör till stekning
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk kalvfond
  • 390 g krossad tomat
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 tsk oregano

Béchamelsås

  • 25 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 200 g färska lasagneplattor
  • 125 g mozzarella
  • 300 g tomater
  • 0.5 st romansallad
  • 0.5 st gurka

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och hacka löken. Skala vitlöken. Bryn färs, hackad lök och pressad vitlök i en stekpanna med smör.
  3. Rör i tomatpuré, fond och krossad tomat. Sjud i ca 5 min och smaka sen av med salt, peppar och oregano.
  4. Smält smöret i en kastrull och rör i mjöl. Späd med mjölk och koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg ihop lasagnen. Börja med béchamelsås, fortsätt med lasagneplattor, köttfärs och béchamelsås. Varva tills du har en hel lasagne. Avsluta med riven mozzarella, gratinera i ugn i ca 25 min.
  6. Skiva tomaterna, strimla salladen, tärna gurkan.
  7. Servera. Vuxentips. En god vinägrett på salladen är inte fel. En enkel vinägrett rör du lätt ihop av 2 msk olivolja, 1 msk rödvinsvinäger, basilika, en liten bit pressad vitlök, några droppar honung, salt och peppar.

Varnings ikonAnslutningsproblem