Välj butik & leveransalternativ för att se aktuellt sortiment från din närmsta City Gross.
Just nu visas vårt generella sortiment och prissättning.
min butik
Varukorg
Varukorg
0,00 kr
Leverans0
Leveranser
0 st
Lasagne med mozzarella och grönsalladLasagne med mozzarella och grönsalladLasagne med mozzarella och grönsalladCook Time: Yield: 4Ingredients:gul lökvitlöksklyftablandfärssmör till stekningtomatpurékalvfondkrossad tomatsaltsvartpepparoreganosmörvetemjölmjölksaltvitpepparfärska lasagneplattormozzarellatomaterromansalladgurkaInstructions:

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och hacka löken. Skala vitlöken. Bryn färs, hackad lök och pressad vitlök i en stekpanna med smör.
3. Rör i tomatpuré, fond och krossad tomat. Sjud i ca 5 min och smaka sen av med salt, peppar och oregano.
4. Smält smöret i en kastrull och rör i mjöl. Späd med mjölk och koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
5. Lägg ihop lasagnen. Börja med béchamelsås, fortsätt med lasagneplattor, köttfärs och béchamelsås. Varva tills du har en hel lasagne. Avsluta med riven mozzarella, gratinera i ugn i ca 25 min.
6. Skiva tomaterna, strimla salladen, tärna gurkan.
7. Servera.

Vuxentips.
En god vinägrett på salladen är inte fel. En enkel vinägrett rör du lätt ihop av 2 msk olivolja, 1 msk rödvinsvinäger, basilika, en liten bit pressad vitlök, några droppar honung, salt och peppar.

Lasagne med mozzarella och grönsallad
recipe
35 min

Lasagne med mozzarella och grönsallad

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 500 g blandfärs
  • smör till stekning
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk kalvfond
  • 390 g krossad tomat
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 tsk oregano

Béchamelsås

  • 25 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 200 g färska lasagneplattor
  • 125 g mozzarella
  • 300 g tomater
  • 0.5 st romansallad
  • 0.5 st gurka

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och hacka löken. Skala vitlöken. Bryn färs, hackad lök och pressad vitlök i en stekpanna med smör.
  3. Rör i tomatpuré, fond och krossad tomat. Sjud i ca 5 min och smaka sen av med salt, peppar och oregano.
  4. Smält smöret i en kastrull och rör i mjöl. Späd med mjölk och koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg ihop lasagnen. Börja med béchamelsås, fortsätt med lasagneplattor, köttfärs och béchamelsås. Varva tills du har en hel lasagne. Avsluta med riven mozzarella, gratinera i ugn i ca 25 min.
  6. Skiva tomaterna, strimla salladen, tärna gurkan.
  7. Servera. Vuxentips. En god vinägrett på salladen är inte fel. En enkel vinägrett rör du lätt ihop av 2 msk olivolja, 1 msk rödvinsvinäger, basilika, en liten bit pressad vitlök, några droppar honung, salt och peppar.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem