Lasagne med mustig köttfärssås & grönsallad
recipe
City Gross
35 min

Lasagne med mustig köttfärssås & grönsallad

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
223,00 kr

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 600 g blandfärs
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 4 msk tomatpuré
  • 0.5 dl rött matlagningsvin
  • 400 g krossad tomat

Bechamelsås

  • 6 dl mjölk
  • 4 msk maizena
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk basilika
  • 0.5 tsk oregano
  • 0.5 tsk timjan
  • 200 g färska lasagneplattor
  • 150 g riven ost

Grönsallad

  • 70 g salladsmix
  • 2 st tomater
  • 0.5 st gurka

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och hacka löken och vitlöken.
  3. Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Stek lök och vitlök i ett par minuter.
  4. Lägg i blandfärsen och bryn den tillsammans med svartpeppar och salt.
  5. Häll i tomatpuré, matlagningsvin och krossad tomat. Låt allt koka upp. Gör under tiden din bechamelsås.
  6. Koka upp mjölken och red den sen med maizena. Krydda med salt och peppar. Klicka ev i smör.
  7. Nu ska du krydda din köttfärssås med örtkryddorna. Häll i basilika, oregano och timjan i köttfärsen. Smaka av färsen och fundera på om du vill ha i mer krydda. Sen är det dags att lägga ihop lasagnen.
  8. Varva bechamelsås, lasagneplattor och färssås i en ugnsfast form. Börja med bechamelsås sen lasagneplattor och färssås osv. Avsluta med den rivna osten.
  9. Laga i ugn i ca 20 min.
  10. Gör nu din grönsallad genom att skölja av och dela dina grönsaker. Blanda allt i en skål.
  11. Servera.
Tips från oss

Du behöver inte ha smör i din bechamelsås om du inte vill. Smöret är för smakens skull, men är frivilligt att använda.

Varnings ikonAnslutningsproblem