Marockansk färsgryta med morotssallad
142.2
Marockansk färsgryta med morotssallad
recipe
City Gross
35 min

Marockansk färsgryta med morotssallad

Ingredienser

  • 300 g morötter
  • 1 msk smör
  • 1 tsk flingsalt
  • 3 krm vitvinsvinäger
  • 1 tsk oregano
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 180 g quinoa
  • 500 g blandfärs
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk curry
  • 390 g krossad tomat
  • 2 dl vatten
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och klyfta morötterna. Lägg dem i en ugnsfast form och laga i ugn ca 15 min. Rör ihop kryddsmöret; smör salt, vinäger, oregano och pressad vitlök. När det är 5 min kvar lägg in smörklicken i formen och rör runt.
  3. Koka quinoa enligt anvisningarna på paketet.
  4. Stek färs tillsammans med spiskummin, skalad och pressad vitlök, oregano och curry. Häll i krossad tomat och vatten. Sjud i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem