Mexikansk färsgryta med majs och bönor
191
Mexikansk färsgryta med majs och bönor
recipe
City Gross
35 min

Mexikansk färsgryta med majs och bönor

Ingredienser

  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st paprika
  • 500 g blandfärs
  • smör till stekning
  • olja till stekning
  • 230 g blandade bönor
  • 285 g majskorn
  • 390 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk sambal oelek
  • salt
  • svartpeppar
  • 280 g bulgur
  • 0.5 st gurka
  • 35 g salladsmix
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Skala och hacka vitlök och lök. Tärna paprikan.
  2. Fräs färsen i smör och olja i en stekpanna tillsammans med löken. Lägg i en gryta. Häll av bönor och majs. Tillsätt dem i grytan tillsammans med krossad tomat, tomatpuré, vatten och kryddor. Tillsätt sedan den tärnade paprikan. Låt sjuda 10 min. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka bulgur enligt anvisning på paketet.
  4. Tärna gurkan och blanda med sallad och olivolja.
  5. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem