Moussaka toppad med feta & oliver
Moussaka toppad med feta & oliver
recipe
City Gross
35 min

Moussaka toppad med feta & oliver

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 4.5 dl vatten
  • 3 msk kalvfond
  • 500 g blandfärs
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk chilisås
  • 1 dl vatten
  • 1.5 krm kanel
  • 2.5 krm salt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 150 g fetaost
  • 110 g gröna oliver
  • 35 g salladsmix

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och skiva potatisen. Koka upp vatten och fond. Lägg i potatis och låt den sjuda med i ca 10 min. Gör under tiden färsen.
  3. Skala och hacka löken. Skala vitlöken. Stek lök, pressad vitlök och färs i smör tills allt fått fin färg. Rör i paprikapulver, tomatpuré, chilisås och vatten. Smaka av med kanel, salt och peppar.
  4. Lägg hälften av potatisen i en form. Häll på färsen och toppa med resten av potatisen. Smula över fetaost och laga i ugn ca 15 min.
  5. Servera med oliver och sallad.
Tips från oss
Jag tycker det är gott när fetaosten får en härligt krispig yta. Om du vill ha den mer krämig kan du lägga den som ett lager inne i moussakan.

Varnings ikonAnslutningsproblem