Mumsig färssås under mostäcke & krispig sallad
recipe
City Gross
35 min

Mumsig färssås under mostäcke & krispig sallad

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
139,00 kr

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 1 st gul lök
  • 500 g blandfärs
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 krm salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 2 dl vatten
  • 1.5 msk kalvfond
  • 1 tsk oregano
  • 2 dl mjölk
  • 3 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 krm salt
  • 1.5 krm vitpeppar
  • 1 tsk dijonsenap
  • honung
  • 200 g morötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka potatisen mjuk.
  3. Skala och riv löken, fräs den tillsammans med färs och tomatpuré. Krydda med salt och peppar. Häll på vatten och fond/buljong. Krydda med oregano. Låt puttra tills moset är klart.
  4. Gör moset genom att vispa potatisen fluffig tillsammans med mjölk. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg färssåsen i en ugnsfast form. Klicka över potatismoset. Gratinera i ugn ca 10 min.
  6. Gör salladen. Vispa ihop olja, vinäger, salt, peppar, senap och honung. Häll över morötterna.
  7. Servera.
Tips från oss
Under sommarmånaderna rekommenderar vi att ni pressar potatisen istället för att göra potatismos.

Varnings ikonAnslutningsproblem