Nudelsoppa med färs och stekt ägg
Nudelsoppa med färs och stekt ägg
recipe
City Gross
25 min

Nudelsoppa med färs och stekt ägg

Ingredienser

  • 250 g äggnudlar
  • 8 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond

Marinad

  • 4 msk japansk soja
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk sesamolja
  • 0.5 tsk sambal oelek
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 500 g blandfärs
  • olja till stekning
  • 200 g morötter
  • 250 g broccoli
  • 4 st ägg
  • smör till stekning

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på paketet.
  2. Koka upp vatten och buljong.
  3. Blanda marinaden till färsen. Skala och hacka gul lök och vitlök. Stek lök och färs i olja och tillsätt marinaden.
  4. Skala och strimla morötter. Dela broccolin i små buketter, strimla broccolistammen. Lägg i buljongen och sjud 5 min.
  5. Stek äggen i smör.
  6. Lägg upp nudlar i en tallrik, lägg på färs, buljong och grönsaker. Toppa med ägget.
  7. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem