Ostfärsburgare med rödkålsslaw och klyftpotatis
recipe
City Gross
35 min

Ostfärsburgare med rödkålsslaw och klyftpotatis

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
230,00 kr

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 1 msk rapsolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 0.5 st gul lök
  • 500 g blandfärs
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk japansk soja
  • salt
  • svartpeppar
  • 75 g riven ost
  • 400 g rödkål
  • 200 g morötter
  • 0.5 st rödlök
  • 2 msk chilisås
  • 4 msk majonnäs
  • 1 msk vinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 st hamburgerbröd

Gör så här

  1. Tvätta och klyfta potatis, lägg i en ugnssäker form. Ringla över olja, salt och peppar, sätt i ugnen ca 20-25 min.
  2. Skala och riv löken. Blanda färsen med hälften av löken, tomatpuré, soja, salt och peppar. Vänd ner osten.
  3. Forma till fyra hamburgare och stek i en stekpanna.
  4. Strimla rödkål, skala och riv morötter. Blanda med resten av löken, chilisås, vinäger och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
  5. Stek bröden och servera med färsburgare och rödkålsslaw.

Varnings ikonAnslutningsproblem