Pannbiff med lök och pressgurka
175
Pannbiff med lök och pressgurka
recipe
City Gross
35 min

Pannbiff med lök och pressgurka

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 0.5 st gurka
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk socker
  • 500 g blandfärs
  • 4 msk ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 0.5 st gul lök
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • smör till stekning
  • 3 st gul lök
  • 25 g smör
  • 2 dl vatten
  • 1.5 tsk kinesisk soja
  • 1 tsk socker
  • salt
  • svartpeppar
  • 300 g morötter
  • 35 g rucola
  • lingonsylt

Gör så här

  1. Tvätta och koka potatisen mjuk.
  2. Skiva gurkan tunt, blanda med vinäger och socker. Låt stå tills det är dags att äta.
  3. Blanda samman färs, ströbröd, vatten, skalad och riven gul lök, salt och peppar. Forma och stek biffar i smör. Lägg i en form och laga klar i ugnen på 200 grader i 10 min.
  4. Skala och strimla löken, stek den långsamt i smör tills den är genomskinlig. Häll på vatten, soja och socker. Sjud i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med morotsstavar, rucola och lingonsylt.
Tips från oss
Mos är ju alltid gott. Om du är sugen tycker jag att du ska vispa ihop ett sådant.

Varnings ikonAnslutningsproblem