Pasta- och köttbullsgratängPasta- och köttbullsgratängPasta- och köttbullsgratängCook Time: Yield: 4Ingredients:gul lökkycklingfärs 5%panko ströbrödäggsaltsvartpepparflytande margaringul lökrapsoljavitlöktomatpurékrossade tomatervattentorkad oreganoworcestershiresåssaltsvartpepparpasta penneriven hårdostromansalladInstructions:
  1. Skala och riv lök. Blanda med färs, ströbröd, ägg, salt och peppar. Forma till bollar och stek i margarin.
  2. Skala och hacka lök och stek mjuk i olja i en gryta. Pressa i vitlök och blanda ner tomatpuré, låt fräsa med en stund. Häll på krossade tomater och vatten, blanda ner oregano och worcestershiresås. Låt puttra utan lock så att såsen reduceras något. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka pasta väldigt al dente. Sätt ugnen på 225°.
  4. Lägg pasta i en ugnsfast form. Häll på tomatsåsen och lägg på köttbullarna. Toppa med riven hårdost och grädda i ugn tills gratängen fått fin färg. Servera med sallad.
Pasta- och köttbullsgratäng
recipe
WW ViktVäktarna
45 min

Pasta- och köttbullsgratäng

12-13

PersonligaPoints per portion

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

Köttbullar

  • 1 st gul lök
  • 500 g kycklingfärs 5%
  • 1 msk panko ströbröd
  • 1 st ägg
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 tsk flytande margarin

Tomatsås

  • 1 st gul lök
  • 1 tsk rapsolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 förp krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 msk torkad oregano
  • 2 tsk worcestershiresås
  • salt
  • svartpeppar
  • 250 g pasta penne
  • 30 g riven hårdost
  • 0.5 st romansallad

Gör så här

  1. Skala och riv lök. Blanda med färs, ströbröd, ägg, salt och peppar. Forma till bollar och stek i margarin.
  2. Skala och hacka lök och stek mjuk i olja i en gryta. Pressa i vitlök och blanda ner tomatpuré, låt fräsa med en stund. Häll på krossade tomater och vatten, blanda ner oregano och worcestershiresås. Låt puttra utan lock så att såsen reduceras något. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka pasta väldigt al dente. Sätt ugnen på 225°.
  4. Lägg pasta i en ugnsfast form. Häll på tomatsåsen och lägg på köttbullarna. Toppa med riven hårdost och grädda i ugn tills gratängen fått fin färg. Servera med sallad.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Tycker du det är svårt att få fin form på kycklingköttbullar? Blanda ihop färsen och låt sedan stå kallt 30 minuter innan du rullar dem. Har du inte worcestershiresås hemma kan du utesluta detta.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem