Välj butik & leveransalternativ för att se aktuellt sortiment från din närmsta City Gross.
Just nu visas vårt generella sortiment och prissättning.
min butik
Varukorg
Varukorg
0,00 kr
Leverans0
Leveranser
0 st
Pasta- och köttbullsgratäng
0
Pasta- och köttbullsgratäng
recipe
45 min

Pasta- och köttbullsgratäng

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

Köttbullar

  • 1 st gul lök
  • 500 g kycklingfärs 5%
  • 1 msk panko ströbröd
  • 1 st ägg
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 tsk flytande margarin

Tomatsås

  • 1 st gul lök
  • 1 tsk rapsolja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 förp krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 msk torkad oregano
  • 2 tsk worcestershiresås
  • salt
  • svartpeppar
  • 250 g pasta
  • 30 g riven parmesan

Gör så här

  1. Skala och riv en lök. Blanda med färs, ströbröd, ägg, salt och peppar. Forma till bullar och stek i margarin.
  2. Skala och hacka en gul lök och stek mjuk i olja i en gryta. Pressa i vitlök och blanda ner tomatpuré, låt fräsa med en stund. Häll på krossade tomater och vatten, blanda ner oregano och worcestershiresås. Låt puttra utan lock så att såsen reduceras något. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka pasta väldigt al dente. Sätt ugnen på 225°.
  4. Lägg pasta i en ugnsfast form. Häll på tomatsåsen och lägg på köttbullarna. Toppa med riven parmesan och grädda i ugn tills gratängen fått fin färg. SmartPoints/portion: Grön plan:12 Blå plan:12 Lila plan:12

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Tycker du det är svårt att få fin form på kycklingköttbullar? Blanda ihop färsen och låt sedan stå kallt 30 minuter innan du rullar dem. Provstek en liten bit för att smaka av om de behövs mer salt och peppar.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem