Pizza med färs och syrad rödlök
182.2
Pizza med färs och syrad rödlök
recipe
City Gross
35 min

Pizza med färs och syrad rödlök

Ingredienser

  • 300 g nötfärs
  • smör till stekning
  • 1 tsk oregano
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • 2 msk chilisås
  • salt
  • svartpeppar
  • 600 g pizzadeg med sås
  • 125 g mozzarella
  • 0.5 st färsk basilika
  • 2 st rödlök
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl socker
  • 400 g vitkål
  • 2 msk raps/matolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Stek färsen i en stekpanna med smör, krydda den med oregano, paprikapulver och chilisås, smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg pizzadegen på en plåt. Bred på tomatsåsen. Strö över färsen. Skiva och lägg på osten. Laga i ugn ca 10 min. Strö över basilika.
  4. Pickla löken. Skala och skiva den fint. Värma upp vinäger och socker i en gryta, dra av från plattan och rör i löken. Låt stå tills det är dags att äta.
  5. Gör salladen. Strimla kålen fint, krama dem med händerna i en skål. Rör i olja, vinäger, salt och peppar.
  6. Servera.
Tips från oss

Förvarar du dina färska kryddor rätt? Basilikan håller bäst om du sätter den i en skål med vatten, behåll både krukan och plasten runt krukan. För lite extra hetta i denna rätten är det gott att smaksätta den picklade löken med 2 krm sambal oelek.

Varnings ikonAnslutningsproblem