Sötsur färsgryta
196
Sötsur färsgryta
recipe
City Gross
35 min

Sötsur färsgryta

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • 0.5 st purjolök
  • 250 g champinjoner
  • 500 g blandfärs
  • smör till stekning
  • ananasspad
  • 1 dl vatten
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk honung
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1.5 msk kalvfond
  • peppar
  • salt

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisning på paketet.
  2. Strimla purjolöken fint och skiva champinjonerna. Stek färs, purjolök och svamp i smör.
  3. Låt ananasen rinna av och spara spadet.
  4. Blanda ananasspad och vatten i en kastrull. Tillsätt soja, honung, vinäger och fond. Låt koka upp och sjud några minuter på svag värme.
  5. Häll vätskan över färsen. Låt puttra ytterligare några minuter tills allt tagit smak och är genomvarmt. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera färsgrytan med ris, grovt rivna morötter och sallad.
Tips från oss
Ananasen är gott till en sallad.

Varnings ikonAnslutningsproblem