Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Senapsbiffar med löksky & snabbinlagd gurkaSenapsbiffar med löksky & snabbinlagd gurkaSenapsbiffar med löksky & snabbinlagd gurkaCook Time: Yield: 4Ingredients:potatisgurkahonungvitvinsvinägervattenvitpepparsaltgul lökblandfärsströbrödvattendijonsenapsaltsvartpepparsmörpurjolökmaizenasmörsenapsfrönkalvfondvattenInstructions:
  1. Tvätta och koka potatisen.
  2. Skiva gurkan med hjälp av en osthyvel. Lägg i en skål och häll på honung, vinäger, vatten, peppar och salt. Rör runt och låt stå tills det är dags att äta.
  3. Skala och riv löken i en skål. Rör i blandfärs, ströbröd, vatten, senap, salt och peppar. Forma och stek biffar i smör. Vispa ur stekpannan med vatten mellan stekomgångarna. Spara det i en skål.
  4. Strimla purjolöken. Blanda maizena med smör på ett litet fat. Lägg i lök och senapsfrö i stekpannan där du stekt biffarna. Låt löken steka i ett par minuter. Häll sen på fond och vattnet du sparat. Red med maizenaröran. Lägg sen i biffarna igen.
  5. Servera.
Senapsbiffar med löksky & snabbinlagd gurka
recipe
35 min

Senapsbiffar med löksky & snabbinlagd gurka

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 1 st gurka
  • 1 msk honung
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 dl vatten
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm salt
  • 0.5 st gul lök
  • 500 g blandfärs
  • 4 msk ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 3 msk dijonsenap
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • smör

Löksky

  • 0.5 st purjolök
  • 1 tsk maizena
  • 2 msk smör
  • 1.5 tsk senapsfrön
  • 1.5 msk kalvfond
  • 2 dl vatten

Gör så här

  1. Tvätta och koka potatisen.
  2. Skiva gurkan med hjälp av en osthyvel. Lägg i en skål och häll på honung, vinäger, vatten, peppar och salt. Rör runt och låt stå tills det är dags att äta.
  3. Skala och riv löken i en skål. Rör i blandfärs, ströbröd, vatten, senap, salt och peppar. Forma och stek biffar i smör. Vispa ur stekpannan med vatten mellan stekomgångarna. Spara det i en skål.
  4. Strimla purjolöken. Blanda maizena med smör på ett litet fat. Lägg i lök och senapsfrö i stekpannan där du stekt biffarna. Låt löken steka i ett par minuter. Häll sen på fond och vattnet du sparat. Red med maizenaröran. Lägg sen i biffarna igen.
  5. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Gurkan är en snabb variant på den mer traditionella pressgurkan. Om du vill och om du har kan du byta ut vitvinsvinägern mot 1 msk ättikssprit.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem