Sesam ramen med färs
Sesam ramen med färs
recipe
City Gross
45 min

Sesam ramen med färs

Ingredienser

  • 1 st knippe salladslök
  • 250 g champinjoner
  • 30 g färsk ingefära
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0.5 st röd chili
  • 600 g blandfärs
  • 20 g färsk ingefära
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk japansk soja
  • olja till stekning
  • 1 l vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • sesamolja
  • japansk soja
  • 200 g nudlar
  • 3 msk sesamfrö
  • 1 st rädisor, i strut
  • 4 st ägg
  • 70 g spenat
  • 1 st färsk koriander

Gör så här

  1. Strimla salladslöken fint, lägg undan hälften till servering. Ansa och skiva svampen. Skala och riv ingefära och vitlök fint. Hacka chilin fint.
  2. Marinera färsen i riven ingefära, sesamolja och soja. Hetta upp olja i en gryta, stek hälften av salladslöken, svampen, ingefära, vitlök och chilin i ett par minuter.
  3. Häll på vatten, fond, sesamolja och soja. Sjud under lock i ca 20 min.
  4. Koka ramen nudlar enligt anvisningarna på paketet.
  5. Rosta sesamfrö i en torr stekpanna, häll över på en tallrik.
  6. Hetta upp olja i en stekpanna och stek den marinerade färsen tills den blivit krispig.
  7. Skiva rädisorna fint.
  8. Koka äggen, lägg dem i en grytamed kallt vatten. När vattnet kokat upp tar du tiden på 6 minuter. Hacka till spenaten.
  9. Servera allt i en skål, toppa med färsk koriander, färs, rädisor, spenat, salladslök och rostade sesamfrö.

Varnings ikonAnslutningsproblem