
Shepherds paj med morotssallad
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 800 g potatis
- 1.5 dl mjölk
- 1 msk smör
- 2 st äggulor
- salt
- svartpeppar
- 2 krm malen muskotnöt
- 1 st gul lök
- 1 klyfta vitlök
- 500 g blandfärs
- 2 msk tomatpuré
- salt
- vitpeppar
- 2 tsk torkad oregano
- 2 dl vatten
- 2 msk olivolja
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk honung
- 200 g morötter
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala och koka potatisen mjuk. Pressa potatisen och gör moset genom att vispa den med mjölken och smöret. Ta i äggulorna och smaksätt med salt, peppar och lite muskotnöt.
- Skala och riv lök och vitlök, fräs löken tillsammans med färs och tomatpuré. Krydda med salt, peppar och oregano. Häll på vatten och låt puttra 4-5 min. Lägg i en ugnsfast form. Klicka över potatismoset på färsen, gratinera i ugn ca 10-12 min.
- Vispa samman olja, vinäger, senap och honung till en dressing, vänd ner rivna morötter och smaksätt med salt och svartpeppar.
- Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Vill du ha en örtigare morotssallad är det gott at smaksätta den med dragon.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna