
Sjömansbiff
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 500 g blandfärs
- 0.5 st gul lök
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- smör
- 6 dl vatten
- 1.5 msk mjöl
- 2 msk tomatpuré
- 1 st lagerblad
- 3 msk kalvfond
- 2 msk japansk soja
- 800 g potatis
- 200 g morötter
- 1.5 st gul lök
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Rör ihop färs, skalad och riven lök, dijon, salt och peppar i en skål. Forma små biffar och stek dem snabbt på varje sida i smör, de ska fortfarande vara råa inuti. Lägg över på ett fat.
- Vispa ner lite av vattnet i samma stekpanna som du stekt biffarna i tillsammans med mjölet. Häll i resten av vattnet, tomatpuré, lagerblad, fond, soja. Låt koka upp.
- Skär potatis och morötter i tunna skivor, skär löken i ringar. Varva biffarna med potatis, lök och morot i en ugnsform. Häll över såsen och se till att den nästan täcker. Laga i ugn ca 30 min.
- Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Lingon passar fint till denna rätt.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna