Sjömansgryta
recipe
City Gross
45 min

Sjömansgryta

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

158,20 kr

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • smör till stekning
  • 800 g potatis
  • 500 g blandfärs
  • smör till stekning
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1 st lagerblad
  • salt
  • svartpeppar
  • 3 dl vatten
  • 3 msk kalvfond
  • 33 cl alkoholfri öl
  • 300 g morötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala, strimla löken och stek den i smör utan att den tar färg, ta upp och lägg åt sidan.
  3. Tvätta och skiva potatis tunt, använd gärna mandolin.
  4. Bryn färsen i lite smör och rör i tomatpuré, timjan och lagerblad. Krydda med salt och peppar.
  5. Blanda samman vatten och fond.
  6. Varva potatis, lök och färs i en ugnsform. Underst och överst ska det vara potatis. Häll över buljong och öl tills det når det översta lagret potatis. Det ska vara vätska så att det täcker. Laga i ugn ca 30-40 min och täck med folie de första 30 min.
  7. Servera med grovt rivna morötter.
Tips från oss
Rårörda lingon är gott att servera till.

Varnings ikonAnslutningsproblem