
Sjömansgryta
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 1 st gul lök
- smör
- 800 g potatis
- 500 g kycklingfärs
- smör
- 2 msk tomatpuré
- 2 tsk torkad timjan
- 1 st lagerblad
- salt
- svartpeppar
- 3 dl vatten
- 3 msk kalvfond
- 33 cl alkoholfri öl
- 300 g morötter
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala, strimla löken och stek den i smör utan att den tar färg, ta upp och lägg åt sidan.
- Tvätta och skiva potatis tunt, använd gärna mandolin.
- Bryn färsen i lite smör och rör i tomatpuré, timjan och lagerblad. Krydda med salt och peppar.
- Blanda samman vatten och fond.
- Varva potatis, lök och färs i en ugnsform. Underst och överst ska det vara potatis. Häll över buljong och öl tills det når det översta lagret potatis. Det ska vara vätska så att det täcker. Laga i ugn ca 30-40 min och täck med folie de första 30 min.
- Servera med grovt rivna morötter.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Rårörda lingon är gott att servera till.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna