Somriga färsbullar med rostad potatis & kall sås
205.8
Somriga färsbullar med rostad potatis & kall sås
recipe
City Gross
35 min

Somriga färsbullar med rostad potatis & kall sås

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 2 msk raps/matolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 3 msk ströbröd
  • 0.5 dl vatten
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 3 krm vitpeppar
  • 1 tsk oregano
  • 0.5 tsk honung
  • 500 g blandfärs
  • smör till stekning

Sås

  • 1.5 dl crème fraiche
  • 1 msk chilisås
  • 0 några droppar honung
  • salt
  • svartpeppar
  • 70 g sallad
  • 2 st tomat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg potatisen på en plåt, ringla över olja, salta och laga i ugn i ca 30 min.
  2. Blanda ströbröd och vatten i en skål. Skala och riv i lök och vitlök. Rör i salt, peppar, oregano, honung och färs. Forma bullar och stek i smör.
  3. Gör såsen. Rör ihop yoghurt, chilisås och honung. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera med sallad.
Tips från oss
Vuxentips. Vill du ha en hetare sås kan du röra i en skvätt tabasco.

Varnings ikonAnslutningsproblem