Svenska nudlar med pepparrotstek färsSvenska nudlar med pepparrotstek färsSvenska nudlar med pepparrotstek färsCook Time: Yield: 4Ingredients:tipo 00saltvattenmatoljafläskfärspepparrotfärsk dillcitronjapansk sojaknippe rädisorspenatrödkålInstructions:
  1. Tid för degen att vila: 3h. Blanda samman mjöl och salt i en bunke. Rör i vatten och arbeta samman till en deg. Låt stå och vila i rumstemperatur i 1 timme.
  2. Knåda degn noga i 2 min, dela sen upp den i 20 bitar som du rullar till korvar. Pensla dem med olja, se till att de blir väl täckta. Låt stå och vila övertäckta med plastfolie i 2 timmar.
  3. Kavla ut korvarna så att de bli avlånga och lika långa som en ätpinne. Tryck ner en ätpinne i mitten längs med degen. Ta bort pinnen och slå degen ner i bordet tills du får 2 långa nudlar.
  4. Lägg i kokande vatten och koka i ett par minuter.
  5. Stek färsen tills den fått mycket färg. Smaksätt med pepparrot, hackad dill, citron och soja.
  6. Servera i skålar toppat med fint skivade rädisor, spenat och fint strimlad rödkål.
Svenska nudlar med pepparrotstek färs
recipe
City Gross
60 min

Svenska nudlar med pepparrotstek färs

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 600 g tipo 00
  • 1.5 tsk salt
  • 300 g vatten
  • 0.5 dl matolja
  • 600 g fläskfärs
  • 2 msk pepparrot
  • färsk dill
  • citron
  • 2 msk japansk soja
  • 1 st knippe rädisor
  • 70 g spenat
  • 200 g rödkål

Gör så här

  1. Tid för degen att vila: 3h. Blanda samman mjöl och salt i en bunke. Rör i vatten och arbeta samman till en deg. Låt stå och vila i rumstemperatur i 1 timme.
  2. Knåda degn noga i 2 min, dela sen upp den i 20 bitar som du rullar till korvar. Pensla dem med olja, se till att de blir väl täckta. Låt stå och vila övertäckta med plastfolie i 2 timmar.
  3. Kavla ut korvarna så att de bli avlånga och lika långa som en ätpinne. Tryck ner en ätpinne i mitten längs med degen. Ta bort pinnen och slå degen ner i bordet tills du får 2 långa nudlar.
  4. Lägg i kokande vatten och koka i ett par minuter.
  5. Stek färsen tills den fått mycket färg. Smaksätt med pepparrot, hackad dill, citron och soja.
  6. Servera i skålar toppat med fint skivade rädisor, spenat och fint strimlad rödkål.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem