Tacokryddad färs i ciabatta med picklad gurka och äpple
recipe
City Gross
25 min

Tacokryddad färs i ciabatta med picklad gurka och äpple

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
154,00 kr

Ingredienser

  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlösklyfta
  • smör till stekning
  • olja till stekning
  • 0.5 msk paprikapulver
  • 0.5 msk oregano
  • 0.5 msk spiskummin
  • 600 g blandfärs
  • 1 dl chilisås
  • 1.5 msk tomatpuré
  • 1.5 dl vatten
  • salt
  • svartpeppar

Picklad Gurka/Äpplen

  • 2 st äpplen
  • 1 st gurka
  • 3 msk vatten
  • 2 msk socker
  • 1 msk 12% ättika
  • 4 st ciabattabröd

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlöken. Svetta på löken i olja, ta i kryddorna och färsen. Låt allt brynas ordentligt .Tillsätt chilisåsen, tomatpurén och vattnet. Koka till en ”tät” köttfärssås. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Tvätta äpplena och skala gurkan, skär äpplena i strimlor, hyvla gurkan med en osthyvel.
  3. Blanda vatten, socker och ättika, se till att sockret löser sig. Ta ner äpplena och gurkan, pressa ner det ordentligt och låt det stå i ca 10 min eller tills familjen samlat sig runt bordet.
  4. Värm på bröden i ugnen och ät!
Tips från oss
Ättika socker och vatten är Mormors-dressing för mig, jag åt den med sked. Mitt godaste och bästa minne.

Varnings ikonAnslutningsproblem