
Tacokryddad färs i ciabatta med picklad gurka och äpple
Välj antal portioner:
4 portioner
200,00 kr
Ingredienser
- 0.5 st gul lök
- 1 st vitlösklyfta
- smör till stekning
- olja till stekning
- 0.5 msk paprikapulver
- 0.5 msk oregano
- 0.5 msk spiskummin
- 600 g blandfärs
- 1 dl chilisås
- 1.5 msk tomatpuré
- 1.5 dl vatten
- salt
- svartpeppar
Picklad Gurka/Äpplen
- 2 st äpplen
- 1 st gurka
- 3 msk vatten
- 2 msk socker
- 1 msk 12% ättika
- 4 st ciabattabröd
Gör så här
- Hacka lök och vitlöken. Svetta på löken i olja, ta i kryddorna och färsen. Låt allt brynas ordentligt .Tillsätt chilisåsen, tomatpurén och vattnet. Koka till en ”tät” köttfärssås. Smaksätt med salt och peppar.
- Tvätta äpplena och skala gurkan, skär äpplena i strimlor, hyvla gurkan med en osthyvel.
- Blanda vatten, socker och ättika, se till att sockret löser sig. Ta ner äpplena och gurkan, pressa ner det ordentligt och låt det stå i ca 10 min eller tills familjen samlat sig runt bordet.
- Värm på bröden i ugnen och ät!
Ättika socker och vatten är Mormors-dressing för mig, jag åt den med sked. Mitt godaste och bästa minne.