Thai larb
133.6
Thai larb
recipe
City Gross
35 min

Thai larb

Ingredienser

  • 4 dl ris

Rostat Ris

  • 1 msk ris, gärna jasmine
  • 1 krm vitpeppar
  • 500 g fläskfärs
  • 1 msk socker
  • 1 tsk fisksås
  • 2 krm chiliflakes
  • 1 st rödlök
  • 1 st lime, skal + saft
  • 1 kruka koriander
  • 0.5 st gurka
  • 50 g spenat

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
  2. Rosta ris som ska krydda färsen. Lägg det i en torr stekpanna och rosta det tills det fått fin gyllene färg. Mortla sen sönder det och blanda med vitpeppar.
  3. Stek färsen i en stekpanna tills den är smulig och genomstekt. Blanda samman socker, fisksås, chiliflakes, fint strimlad rödlök, skal och saft från lime, korianderblad och det rostade riset. Blanda ner i färsen och låt allt bli varmt.
  4. Strimla gurkan, gärna med en potatisskalare.
  5. Servera med spenat.
Tips från oss
Spara gärna lite av det rostade riset, eller gör lite extra. För det är gott att strö över den färdiga maten.

Varnings ikonAnslutningsproblem