
Thai larb
Ingredienser
- 4 dl ris
Rostat Ris
- 1 msk ris, gärna jasmine
- 1 krm vitpeppar
- 500 g fläskfärs
- 1 msk socker
- 1 tsk fisksås
- 2 krm chiliflakes
- 1 st rödlök
- 1 st lime, skal + saft
- 1 kruka koriander
- 0.5 st gurka
- 50 g spenat
Gör så här
- Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
- Rosta ris som ska krydda färsen. Lägg det i en torr stekpanna och rosta det tills det fått fin gyllene färg. Mortla sen sönder det och blanda med vitpeppar.
- Stek färsen i en stekpanna tills den är smulig och genomstekt. Blanda samman socker, fisksås, chiliflakes, fint strimlad rödlök, skal och saft från lime, korianderblad och det rostade riset. Blanda ner i färsen och låt allt bli varmt.
- Strimla gurkan, gärna med en potatisskalare.
- Servera med spenat.
Spara gärna lite av det rostade riset, eller gör lite extra. För det är gott att strö över den färdiga maten.