
Ugnsomelett med färstopp
Ingredienser
- 0.5 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- raps/matolja till stekning
- 500 g blandfärs
- 1.5 dl vatten
- 3 msk chilisås
- 1 tsk oregano
- salt
- peppar
- 1 msk smör
- 5 st ägg
- 3 dl mjölk
- 2 krm salt
- 2 st tomater
- 0.5 st gurka
- 35 g sallad
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Hacka lök och vitlök och bryn i en stekpanna i olja tillsammans med färsen. Medan färsen steker lägg smör i en ugnsfast form och ställ in den i ugnen tills smöret smält.
- Vispa samman ägg, mjölk och salt. Häll det i formen med smöret och laga i ugn i ca 20 min.
- Häll i vatten, chilisås och oregano i stekpannan. Låt allt puttra på svag värme till omeletten är klar. Smaka av med salt och peppar.
- Skiva tomater och gurka, blanda med salladen.
- Lägg färsen på den färdiga omeletten och servera.
Den här rätten är mild och fin i smakerna. Om du vill ha mer smak på maten lägg till lite mer svartpeppar i färssåsen.