Ugnsomelett med färstopp
176.8
Ugnsomelett med färstopp
recipe
City Gross
35 min

Ugnsomelett med färstopp

Ingredienser

  • 0.5 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • raps/matolja till stekning
  • 500 g blandfärs
  • 1.5 dl vatten
  • 3 msk chilisås
  • 1 tsk oregano
  • salt
  • peppar
  • 1 msk smör
  • 5 st ägg
  • 3 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 2 st tomater
  • 0.5 st gurka
  • 35 g sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hacka lök och vitlök och bryn i en stekpanna i olja tillsammans med färsen. Medan färsen steker lägg smör i en ugnsfast form och ställ in den i ugnen tills smöret smält.
  3. Vispa samman ägg, mjölk och salt. Häll det i formen med smöret och laga i ugn i ca 20 min.
  4. Häll i vatten, chilisås och oregano i stekpannan. Låt allt puttra på svag värme till omeletten är klar. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skiva tomater och gurka, blanda med salladen.
  6. Lägg färsen på den färdiga omeletten och servera.
Tips från oss
Den här rätten är mild och fin i smakerna. Om du vill ha mer smak på maten lägg till lite mer svartpeppar i färssåsen.

Varnings ikonAnslutningsproblem