
Franska färsbiffar med pepprig skysås och ugnsrostad potatis
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 800 g potatis
- 1 msk raps/matolja
- 1 tsk flingsalt
- 3 msk ströbröd
- 0.5 dl vatten
- 600 g blandfärs
- 1 st ägg
- 1 msk dijonsenap
- 1 tsk timjan
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 125 g champinjoner
- smör till stekning
- 3 dl vatten
- 2 msk smör
- 1 msk kalvfond
- svartpeppar
- kinesisk soja
- 70 g salladsmix
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Tvätta av och klyfta potatisen. Lägg den på en plåt och ringla över olja och salta. Laga i ugn i ca 30 min.
- Blanda samman ströbröd och vatten i en skål. Rör i färs, ägg, senap, timjan, pressad vitlök, salt och peppar. Riv i svampen. Blanda noga och forma biffar. Stek i omgångar i smör. Vispa ur stekpannan med vatten mellan stekomgångarna. Totalt 3 dl vatten. Spara vattnet i en skål. Lägg alla biffar på ett fat, laga klart i ugnen.
- Häll skyvattnet i stekpannan. Rör i smör och smaksätt med fond, svartpeppar och soja. Låt såsen koka upp och håll den sen varm på svag värme.
- Servera med sallad.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna