
Grillade parisare à la Sara med hemmarörd ketchup, grönsallad, majs och pommes
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 800 g potatis
- 2 msk raps/matolja
- 1 tsk flingsalt
Ketchup
- 400 g hela tomater
- 0.5 dl äppelcidervinäger
- 1 st lagerblad
- 0.5 krm kanel
- 0.5 dl strösocker
- 0.5 dl tomatpuré
- 0.5 tsk salt
- 500 g blandfärs
- 1 st ägg
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
- 2 tsk oregano
- 4 st baguetter
- 500 g majskolvar
- 35 g salladsmix
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader. Klyfta potatisen, lägg på en plåt, ringla över olja och salta. Laga i ugn ca 30 min.
- Gör ketchup. Häll innehållet i tomatburken i en gryta. Häll på äppelcidervinäger.-
- Lägg i lagerblad, kanel, socker och tomatpuré i grytan. Låt nu allt koka utan lock i ca 10 minuter. Rör om då och då så att inte ketchupen bränns. Glöm inte att smaka av med salt.
- Rör ihop färs, ägg, salt, peppar och oregano.
- Dela baguetterna i 3 delar på längden och sen varje del i 3 delar igen. Bred på färssmeten på ena sida. Se till att du täcker hela sidan, hela vägen ut till kanten. Stek i en stekpanna. Börja med färssidan ner.
- Lägg i en ugnsfast form och laga klart dem i ugnen.
- Tillaga majsen enligt anvisningarna på paketet.
- Servera med sallad.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Använd en smörkniv när du brer på färsen och bred inte på allt för tjockt, du vill ju att det ska bli genomgrillat. Vill du göra ”riktiga” pommes som är krispiga? Då måste stärkelsen lakas ur. För perfekt resultat lägg den skivade potatisen i rikligt med kallt vatten och ställ i kylskåp två timmar. Låt dem sedan rinna av och torka väl.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna