
Grillade parisare med hemmarörd ketchup, grönsallad, majs & pommes
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 800 g potatis
- 3 msk raps/matolja
- 1 tsk flingsalt
- 400 g hela tomater
- 0.5 dl äppelcidervinäger
- 1 st lagerblad
- 0.5 krm kanel
- 0.5 dl råsocker
- 0.5 dl tomatpuré
- 500 g blandfärs
- 2 st ägg
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
- 2 tsk oregano
- 300 g baguette
- 2 st majskolvar
- 1 tsk salt
- 35 g sallad
Gör så här
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Skär potatisen till pommes. Skölj i kallt vatten och torka av. Lägg på en plåt, ringla över olja och salta. Laga i ugn ca 30 min, vänd ett par gånger.
- Gör ketchup. Häll innehållet i tomatburken i en gryta. Häll på äppelcidervinäger. Lägg i lagerblad, kanel, socker och tomatpuré i grytan. Låt nu allt koka utan lock i ca 10 minuter. Rör om då och då så att inte ketchupen bränns. Glöm inte att smaka av med salt.
- Rör ihop färs, ägg, salt, peppar och oregano.
- Dela baguetterna i 3 delar på längden och sen varje del i 3 delar igen. Bred på färssmeten på ena sida. Se till att du täcker hela sidan, hela
- vägen ut till kanten. Grilla först på direkt och sen indirekt värme. Börja med färssidan ner.
- Dela majsen och grilla den.
- Servera med sallad.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Använd en smörkniv när du brer på färsen och bred inte på allt för tjock, du vill ju att det ska bli genomgrillat. För att pommes frites skall bli riktigt krispiga måste stärkelsen lakas ur. För perfekt resultat lägg den skivade potatisen i rikligt med kallt vatten och ställ i kylskåp två timmar. Låt dem sedan rinna av och torka väl
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna