
Högrevsburgare med gräslöksdressing & trassel
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
Morots- Och Palsternackstrassel
- 2 st stora morötter
- 2 st stora palsternackor
- 0.5 l neutral olja till fritering
- salt
- 600 g högrevsfärs
- 3 msk rostad lök
- salt
- peppar
- 4 st skivor cheddar
- 3 msk gräslök
- 0.5 dl bostongurka
- 1 dl majonnäs
- 0.5 dl crème fraiche
- salt
- peppar
- 1 krm ancho chilipulver
- alfagroddar
- 200 g rödkål
- 0.5 st isbergssallad
- 4 st hamburgerbröd
Gör så här
- Skala rotfrukterna och strimla dem på längden med en julienneskärare, eller hyvla med potatisskalare. Hetta upp oljan till ca 150 grader och fritera strimlorna i omgångar tills de blir frasiga. Låt rinna av på hushållspapper och salta lätt.
- Blanda färsen med rostad lök, forma burgare och krydda med salt och peppar. Grilla och toppa i slutet med chedddar.
- Blanda hackad gräslök med bostongurka, majonnäs, crème fraiche, salt, peppar och ancho chili.
- Bygg burgare med groddar, fint strimlad rödkål och isbergssallad.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna