Järpar med potatismos och picklad gurkaJärpar med potatismos och picklad gurkaJärpar med potatismos och picklad gurkaCook Time: Yield: 4Ingredients:vattenättikasockersenapsfröngurkapotatismjölksmörsaltmalen vitpepparmjölkströbrödblandfärsäggsaltvitpepparsmör till stekningrapsolja till stekningvattengul löksmörjapansk sojamjölkmaizenasaltgrovmalen svartpepparInstructions:1. Koka upp lagen till gurkan, lägg i senapsfrö. Låt kallna och hyvla i gurka.
2. Skala och koka potatisen. När den är klar stöt potatisen och vispa i mjölk, smör och smaka av med salt och peppar.
3. Blands mjölk och ströbröd,låt svälla ca 5 min. Blanda i färsen, ägg och smaka av med salt och peppar.
4. Forma till järpar och bryn i smör och olja i en stekpanna tills dem fått fin färg. Lägg i en form och sätt in i ugnen på 175 grader i ca 10 min .Häll i 2 dl vatten i stekpannan och koka ur till den goda såsen.
5. Hacka och stek löken i smör och häll på silad steksky, soja och mjölk. Red av med maizena utrört i vatten och smaka av med salt och peppar.

Järpar med potatismos och picklad gurka
recipe
City Gross
35 min

Järpar med potatismos och picklad gurka

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 dl vatten
  • 2 msk ättika
  • 3 msk socker
  • 2 msk senapsfrön
  • 1 st gurka
  • 800 g potatis
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • salt
  • malen vitpeppar
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 dl ströbröd
  • 600 g blandfärs
  • 1 st ägg
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • smör till stekning
  • rapsolja till stekning
  • 2 dl vatten
  • 0.5 st gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 msk japansk soja
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk maizena
  • salt
  • grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Koka upp lagen till gurkan, lägg i senapsfrö. Låt kallna och hyvla i gurka.
  2. Skala och koka potatisen. När den är klar stöt potatisen och vispa i mjölk, smör och smaka av med salt och peppar.
  3. Blands mjölk och ströbröd,låt svälla ca 5 min. Blanda i färsen, ägg och smaka av med salt och peppar.
  4. Forma till järpar och bryn i smör och olja i en stekpanna tills dem fått fin färg. Lägg i en form och sätt in i ugnen på 175 grader i ca 10 min .Häll i 2 dl vatten i stekpannan och koka ur till den goda såsen.
  5. Hacka och stek löken i smör och häll på silad steksky, soja och mjölk. Red av med maizena utrört i vatten och smaka av med salt och peppar.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Under sommarmånaderna rekommenderar vi att ni pressar potatisen istället för att göra potatismos.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem