
Köttbullar rullade i hoisinsås med morotssallad
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 250 g nudlar
- 500 g fläskfärs
- 4 msk ströbröd
- 1 dl vatten
- 1 tsk salt
- 2 krm vitpeppar
- smör
- 4 msk japansk soja
- 2 msk chilisås
- 1 msk honung
- 1 tsk sambal oelek
- 20 g färsk ingefära
- 2 klyfta vitlök
- 0.25 st purjolök
- 300 g morötter
- sesamfrön
Gör så här
- Koka nudlar enligt anvisningarna på paketet.
- Blanda samman färs med ströbröd, vatten, salt och peppar. Rulla och stek köttbullar i smör.
- Rör samman hoisinsåsen genom att blanda soja, chilisås, honung, sambal oelek, skalad och fint riven ingefära, skalad och pressad vitlök. Häll över de färdigstekta köttbullarna.
- Hacka purjolöken, skala och riv morötterna grovt. Blanda i en skål och strö över sesamfrö.
- Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Stek köttbullarna tills de fått fin färg. Lägg dem i en ugnsfast form och slå över såsen. Låt dem laga klart i ugn på 175 grader i ca 15 min.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna