Kryddiga köttbullar med couscoussalladKryddiga köttbullar med couscoussalladKryddiga köttbullar med couscoussalladCook Time: Yield: 4Ingredients:blandfärsvitlöksambal oelekspiskumminströbrödvattensaltsmörmorötterrapsoljacouscousvattengrönsaksfondspenatrucolaInstructions:

1. Blanda färs, skalad och pressad vitlök, sambal oelek, spiskummin, ströbröd, vatten och salt. Rulla och stek köttbullar i smör.
2. Skala och slanta morötter. Stek morötter i en gryta med olja i ett par minuter. Vänd ner couscous och rör runt. Tillsätt vatten och fond, låt stå tills couscousen är klar.
3. Servera med spenat och rucola.

Kryddiga köttbullar med couscoussallad
recipe
City Gross
35 min

Kryddiga köttbullar med couscoussallad

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk spiskummin
  • 3 msk ströbröd
  • 0.5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • smör
  • 200 g morötter
  • rapsolja
  • 3 dl couscous
  • 4 dl vatten
  • 1.5 msk grönsaksfond
  • 70 g spenat
  • 35 g rucola

Gör så här

  1. Blanda färs, skalad och pressad vitlök, sambal oelek, spiskummin, ströbröd, vatten och salt. Rulla och stek köttbullar i smör.
  2. Skala och slanta morötter. Stek morötter i en gryta med olja i ett par minuter. Vänd ner couscous och rör runt. Tillsätt vatten och fond, låt stå tills couscousen är klar.
  3. Servera med spenat och rucola.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss

Ont om tid? Gör biffar istället.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem