KycklingköttbullsgratängKycklingköttbullsgratängKycklingköttbullsgratängCook Time: Yield: 4Ingredients:gula lökarflytande margarinvitlökströbrödmjölk 0,5%kycklingfärs 5%äggsaltsvartpepparpaprikaolivoljafänkålsfrönchiliflakesvattenhönsbuljongtärningkrossade tomatercitronrisoniriven ost 24%salladInstructions:
  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Finhacka 1 lök. Värm margarin i en panna och fräs löken tills den mjuknat, ca 10 minuter. Riv ner 1 vitlöksklyfta precis på slutet och låt steka med hastigt. Ta upp från pannan och låt svalna.
  3. Blanda ströbröd och mjölk och låt svälla en stund.
  4. Lägg färsen i en stor bunke och blanda ner ströbröd- och mjölkblandningen, löken, uppvispat ägg, salt och peppar. Blanda ordentligt och forma köttbullar med blöta händer. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen tills de fått färg och är genomstekta, ca 30 minuter.
  5. Finhacka den andra löken och resterande vitlök. Tärna paprika.
  6. Värm olja i en panna och fräs lök och paprika tills de mjuknat något, ca 5 minuter. Tillsätt vitlök, fänkålsfrön, chili flakes och stek under omrörning 2 minuter. Häll på vatten och lägg ner buljongtärning och låt sjuda under lock ca 5 minuter. Häll på krossade tomater och låt sjuda 10 minuter utan lock. Riv i citronskal och smaka av med salt och peppar.
  7. Koka risoni 2 minuter kortare än vad som står på förpackningen. Låt kallna under rinnande vatten.
  8. Lägg köttbullarna i en ugnsfast form och sprid ut risonin runt om. Häll på tomatsåsen och toppa med riven ost. Sätt in i ugnen tills gratängen är gyllene, ca 25 minuter. Servera med sallad. SMARTPOINTS: 10-11
Kycklingköttbullsgratäng
recipe
ViktVäktarna
45 min

Kycklingköttbullsgratäng

10-11

PersonligaPoints per portion

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 2 st gula lökar
  • 1 tsk flytande margarin
  • 3 klyftor vitlök
  • 3 msk ströbröd
  • 3 msk mjölk 0,5%
  • 500 g kycklingfärs 5%
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 st paprika
  • 0.5 msk olivolja
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • 1 krm chiliflakes
  • 5 dl vatten
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 förp krossade tomater
  • 1 st citron
  • 100 g risoni
  • 0.5 förp riven ost 24%
  • 1 påse sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Finhacka 1 lök. Värm margarin i en panna och fräs löken tills den mjuknat, ca 10 minuter. Riv ner 1 vitlöksklyfta precis på slutet och låt steka med hastigt. Ta upp från pannan och låt svalna.
  3. Blanda ströbröd och mjölk och låt svälla en stund.
  4. Lägg färsen i en stor bunke och blanda ner ströbröd- och mjölkblandningen, löken, uppvispat ägg, salt och peppar. Blanda ordentligt och forma köttbullar med blöta händer. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen tills de fått färg och är genomstekta, ca 30 minuter.
  5. Finhacka den andra löken och resterande vitlök. Tärna paprika.
  6. Värm olja i en panna och fräs lök och paprika tills de mjuknat något, ca 5 minuter. Tillsätt vitlök, fänkålsfrön, chili flakes och stek under omrörning 2 minuter. Häll på vatten och lägg ner buljongtärning och låt sjuda under lock ca 5 minuter. Häll på krossade tomater och låt sjuda 10 minuter utan lock. Riv i citronskal och smaka av med salt och peppar.
  7. Koka risoni 2 minuter kortare än vad som står på förpackningen. Låt kallna under rinnande vatten.
  8. Lägg köttbullarna i en ugnsfast form och sprid ut risonin runt om. Häll på tomatsåsen och toppa med riven ost. Sätt in i ugnen tills gratängen är gyllene, ca 25 minuter. Servera med sallad. SMARTPOINTS: 10-11

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Strö ett par matskedar panko över gratängen innan den sätts in i ugnen.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem