Risonirisotto med köttbullarRisonirisotto med köttbullarRisonirisotto med köttbullarCook Time: Yield: 4Ingredients:ströbrödvattenblandfärstorkad timjantorkad oreganosvartpepparsaltolivoljaschalottenlökvitlöksklyftavattenkycklingfondolivoljarisonivitt matlagningsvinsaltpepparvitkålrucolaInstructions:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ströbröd, vatten, färs, timjan, oregano, svartpeppar och salt. Blanda noga, rulla köttbullar och bryn dem i olivolja. När du brynt dem lägg över dem i en ugnsfast form och laga dem i ugn tills det är dags att äta.
  3. Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda vatten med fond i en gryta låt det koka upp, håll den sen varm.
  4. Hetta upp olivolja i en annan gryta. Fräs löken i ett par minuter utan att den tar färg. Häll i risoni och stek den i 1 min under omrörning. Häll i matlagningsvin och hälften av buljongen. Låt risonin koka på medelhög värme tills den är klar. Häll i lite buljong då och då tills den är krämig och färdig. Smaka av med salt och peppar.
  5. Strimla kålen fint, blanda med rucola.
  6. Servera.
Risonirisotto med köttbullar
recipe
City Gross
35 min

Risonirisotto med köttbullar

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 4 msk ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 500 g blandfärs
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad oregano
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 2 st schalottenlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 8 dl vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • olivolja
  • 3 dl risoni
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • salt
  • peppar
  • 200 g vitkål
  • 35 g rucola

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ströbröd, vatten, färs, timjan, oregano, svartpeppar och salt. Blanda noga, rulla köttbullar och bryn dem i olivolja. När du brynt dem lägg över dem i en ugnsfast form och laga dem i ugn tills det är dags att äta.
  3. Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda vatten med fond i en gryta låt det koka upp, håll den sen varm.
  4. Hetta upp olivolja i en annan gryta. Fräs löken i ett par minuter utan att den tar färg. Häll i risoni och stek den i 1 min under omrörning. Häll i matlagningsvin och hälften av buljongen. Låt risonin koka på medelhög värme tills den är klar. Häll i lite buljong då och då tills den är krämig och färdig. Smaka av med salt och peppar.
  5. Strimla kålen fint, blanda med rucola.
  6. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Mata din risotto med buljong efterhand som du lagar den. Hur den blir i konsistensen avgör du genom hur mycket vätska du tillsätter.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem