
Smash burger med karamelliserad lök & picklad jalapeño
Välj antal portioner:
8 portioner
Ingredienser
Picklad Jalapeño
- 5 st gröna chilifrukter
- 0.5 dl vinäger
- 0.5 dl socker
Karamelliserad Lök
- 3 st gula lökar
- olja till stekning
- 2 msk muscovadosocker
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 dl porteröl
- 800 g högrevsfärs
- salt
- peppar
- cheddar
- hamburgerbröd
- krispsallad
- 0.5 st gurka
- tryffelaioli
- färdig hamburgerdressing
Gör så här
- Skiva jalapeño och blanda med vinäger och socker. Låt stå tills sockret löst sig.
- Skala och skiva löken. Stek i lite olja tills den blir glansig i en panna. Rör i socker och rör runt och stek lite till på låg temp. Tillsätt vinäger och sedan ölen och låt koka ihop.
- Forma 8 bollar av färsen. Salta och peppra. Värm upp en gjutjärnspanna på grillen. Tryck till färsbollarna med en press, tex en mindre gryta och grilla dem tills fettet börjat släppa. Vänd och låt dem även få färg på andra sida under press. Lägg på grillgaller och lägg på ost. Låt grilla indirekt tills osten smält.
- Bygg burgare med strimlad sallad, gurka och såser.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna