
Vietnamesiska färsbullar med grillad nudelsallad
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 500 g fläskfärs
- 1 dl rostad lök
- 1 tsk sambal oelek
- grillspett
- 250 g nudlar
Sås
- 2 klyftor vitlök
- 4 msk olivolja
- 2 st stjärnanis
- 2 krm svartpeppar
- 5 msk japansk soja
- 4 msk vatten
- 0.5 tsk vitvinsvinäger
- 0.5 tsk sesamfrö
- 0.5 st spetskål
- 250 g morötter
- 0.5 st purjolök
- 0.5 st röd chili
- aluminiumfolie
- rapsolja
- salt
- 0.5 st gurka
- 35 g rucola
- 0.5 dl rostad lök
- 0.5 st röd chili
- 1 st lime
Gör så här
- Blanda samman färs, rostad lök och sambal oelek. Låt stå och svälla i 10 min.
- Koka nudlar enligt anvisningarna på paketet.
- Skala och skiva vitlök. Lägg i en gryta med olja tillsammans med stjärnanis och låt sjuda en liten stund. Vitlöken får inte ta färg.
- Rör i peppar, soja, vatten och vinäger Låt stå och dra i ca 15 min. Sila av kryddorna. Rör i sesamfrö.
- Dela spetskål i bitar, tvätta och dela morötterna i klyftor, skiva purjolöken och hacka chilin. Lägg på ett ark med folie, ringa över lite olja och salta.
- Forma färsen till köttbullar. Trä den på spett och grilla tills de fått fin färg. Grilla även paketet med kål.
- Strimla gurkan och blanda med rucola.
- Blanda de grillade grönsakerna med nudlar och sås.
- Blanda rostad lök med fint hackad chili.
- Servera i skålar toppat med den rostade löken och pressad lime.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna