Vietnamesiska färsbullar med grillad nudelsalladVietnamesiska färsbullar med grillad nudelsalladVietnamesiska färsbullar med grillad nudelsalladCook Time: Yield: 4Ingredients:fläskfärsrostad löksambal oelekgrillspettnudlarvitlökolivoljastjärnanissvartpepparjapansk sojavattenvitvinsvinägersesamfröspetskålmorötterpurjolökröd chilialuminiumfolierapsoljasaltgurkarucolarostad lökröd chililimeInstructions:
  1. Blanda samman färs, rostad lök och sambal oelek. Låt stå och svälla i 10 min.
  2. Koka nudlar enligt anvisningarna på paketet.
  3. Skala och skiva vitlök. Lägg i en gryta med olja tillsammans med stjärnanis och låt sjuda en liten stund. Vitlöken får inte ta färg.
  4. Rör i peppar, soja, vatten och vinäger Låt stå och dra i ca 15 min. Sila av kryddorna. Rör i sesamfrö.
  5. Dela spetskål i bitar, tvätta och dela morötterna i klyftor, skiva purjolöken och hacka chilin. Lägg på ett ark med folie, ringa över lite olja och salta.
  6. Forma färsen till köttbullar. Trä den på spett och grilla tills de fått fin färg. Grilla även paketet med kål.
  7. Strimla gurkan och blanda med rucola.
  8. Blanda de grillade grönsakerna med nudlar och sås.
  9. Blanda rostad lök med fint hackad chili.
  10. Servera i skålar toppat med den rostade löken och pressad lime.
Vietnamesiska färsbullar med grillad nudelsallad
recipe
City Gross
35 min

Vietnamesiska färsbullar med grillad nudelsallad

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 500 g fläskfärs
  • 1 dl rostad lök
  • 1 tsk sambal oelek
  • grillspett
  • 250 g nudlar

Sås

  • 2 klyftor vitlök
  • 4 msk olivolja
  • 2 st stjärnanis
  • 2 krm svartpeppar
  • 5 msk japansk soja
  • 4 msk vatten
  • 0.5 tsk vitvinsvinäger
  • 0.5 tsk sesamfrö
  • 0.5 st spetskål
  • 250 g morötter
  • 0.5 st purjolök
  • 0.5 st röd chili
  • aluminiumfolie
  • rapsolja
  • salt
  • 0.5 st gurka
  • 35 g rucola
  • 0.5 dl rostad lök
  • 0.5 st röd chili
  • 1 st lime

Gör så här

  1. Blanda samman färs, rostad lök och sambal oelek. Låt stå och svälla i 10 min.
  2. Koka nudlar enligt anvisningarna på paketet.
  3. Skala och skiva vitlök. Lägg i en gryta med olja tillsammans med stjärnanis och låt sjuda en liten stund. Vitlöken får inte ta färg.
  4. Rör i peppar, soja, vatten och vinäger Låt stå och dra i ca 15 min. Sila av kryddorna. Rör i sesamfrö.
  5. Dela spetskål i bitar, tvätta och dela morötterna i klyftor, skiva purjolöken och hacka chilin. Lägg på ett ark med folie, ringa över lite olja och salta.
  6. Forma färsen till köttbullar. Trä den på spett och grilla tills de fått fin färg. Grilla även paketet med kål.
  7. Strimla gurkan och blanda med rucola.
  8. Blanda de grillade grönsakerna med nudlar och sås.
  9. Blanda rostad lök med fint hackad chili.
  10. Servera i skålar toppat med den rostade löken och pressad lime.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem