Vi tror på färskt

När du handlar på City Gross ser du snabbt att vi inte är som andra stormarknader och livsmedelskedjor. Bakom varje färskvarugrupp hittar du utbildad personal som brinner för att ge dig som kund service. Vid köttavdelningen står våra köttmästare redo att ta hand om din specialbeställningar, i frukt och grönt fyller vi på med frukter och grönsaker från noggrant utvalda odlare, i bageriet möter du oss riktiga bagare och bakom den manuella fiskdisken står vi för hållbara bestånd och ny fångst varje dag.

Så nästa gång du handlar hos oss, tveka inte att fråga om middagstips eller säsongens bästa råvaror.

Färsk fångst varje dag

Vi lotsar dig genom havets läckerheter och hjälper dig gärna med att både filea och ge dig middagstips. Här hittar du också butiksgjorda laxtournedos, soppor, såser och våra alldeles egna sillinläggningar. All fisk och skaldjur i vår manuella fisk- och skaldjursavdelning kommer endast från hållbara bestånd så du kan vara säker på att du serverar schysst fisk hemma.

Läs mer om fisk på City Gross

Ge plats åt fina fisken

Fisk är nyttigt, enkelt och himmelskt gott! Ta del av våra svinnsmarta tips på hur du tar till vara på skalen efter räkor, kräftor och hummer på bästa sätt. Vi hjälper dig också bland annat att filea laxen och du hittar massor av smarriga och inspirerande recept.

Lär dig mer om fisk »

Nybakat bröd varje dag

I ottan kliver vi bagare upp och ser till att det alltid finns nybakat frukostbröd, limpor, bullar och bakverk i butiken. Chokladbollar rullas för hand, tårtor spritsas, surdegsbröd och frallor knådas av riktiga bagare. Så se till att köpa hem något gott och nybakat.

Läs mer om vårt bageri på City Gross

Tips för att ta tillvara på ditt färska bröd

Ibland kan det hända att ett halvt bröd slängs efter någon dag när det har legat framme och blivit hårt och tråkigt. Ta tillvara på hela brödet och minska matsvinnet med hjälp av våra tips:
Rosta egna krutonger - Skär upp brödet i mindre bitar och rosta i ugnen 20-30 minuter på 175 grader tillsammans med olivolja och valfria kryddor. Väldigt gott till en värmande soppa eller till en sallad.
Gör eget ströbröd - Lät brödet torka på eftervärme i ugnen, och kör det sedan i en mixer. Busenkelt!
Frys in brödet färskt - Vet du redan med dig att du inte kommer äta upp hela brödet så är vårt tips att frysa in del del av brödet du inte kommer att äta medan det är färskt.

Alltid i säsong

Färsk frukt och grönt, nyskördat från noggrant utvalda odlare är det viktigaste för oss i frukt- och gröntavdelningen. När du är i vår avdelning vill vi att du ska känna matinspiration och dela samma glädje över säsongens bästa råvaror. Tveka inte att fråga oss om våra favoriter just nu.

Läs mer om frukt & grönt på City Gross

Säsongens bästa för kropp och själ

Grönt är skönt! Här har vi samlat tips och idéer från våra fräscha frukt- och gröntavdelningar. Se videos på svinngoda recept och inspireras till en mer färgglad vardag. Lär dig att ta vara på hela grönsaker och annorlunda tips.

Lär dig mer om Frukt & Grönt »

Svenskt, färskt och butiksstyckat

Vi är extra stolta över vårt svenska, färska och butiksstyckade kött. Alla våra köttmästare är utbildade. Till oss kan du alltid vända dig för att få tips och inspiration samt att du kan beställa kött helt enligt dina egna önskemål.

Läs mer om kött på City Gross

City Gross kan kött – lär dig av våra köttmästare

Hur får jag bra stekyta på köttet? Vad är marmorering och hur skär jag köttet på rätt sätt? Här kan du ta hjälp av vår stekguide, få tips och inspiration till roligare matlagning samt lära dig allt om olika styckningsdetaljer.

Lär dig mer om kött »

Handla hem färska råvaror

Vår färskvarugaranti

För oss är det viktigt att du är nöjd, även när du inte är helt nöjd. Därför finns vår färskvarugaranti, som ger dig dubbla pengarna tillbaka om något skulle vara fel på din färskvara.

Läs mer om vår färskvarugaranti »

Varnings ikonAnslutningsproblem