Alltid det bästa ur varje säsong

Välkommen till vår gröna sida! Här har vi samlat tips och nyttiga, hälsosamma recept på frukt och grönsaker – perfekt för dig som vill äta mer vegetariskt. Här hittar du även svinnsmarta råd på hur du kan ta till vara på dina grönsaker. Frukt och grönsaker är som bekant fyllda med vitaminer och mineraler, det är dessutom enkelt och roligt att laga!

Recept på Grönt

Förvaringstips sallad

Bara schyssta bananer

Vi vill göra världen lite bättre, banan för banan! Därför tog vi ett beslut för längesedan att enbart sälja ekologiska bananer i våra butiker. Så när du handlar bananer på City Gross behöver du aldrig oroa dig över om du har gjort ett hållbart val. Det beslutet har vi redan tagit åt dig.

Blast from the past!

Förr i tiden togs det tillvara på hela grönsaken. Visste du att blasten på rödbetor är perfekt att hacka ner i en pyttipanna?

ta tillvara på rödbetor

skala ingefära

Skala ingefära med sked!

Skala ingefäran med en sked! Det är enkelt, säkert och blir inte så mycket spill.

Tips för omogen mango

Om mangon inte var så mogen som du hade hoppats på så kan du skala den, strimla den och ha den i en sallad.

Ta tillvara på hela broccolin

Vet du inte vad du ska göra med broccolistammen? Riv ner den och strö sedan över salladen, eller skär den i stavar och ha den i en wok. Gott och med en tanke på matsvinnet!

Frukt & grönsaker

Filea apelsin

Filea apelsin!

Det är enkelt att filea en apelsin och den blir mycket godare att äta i en sallad. Skala apelsinen med en kniv så att du får bort även det yttersta skinnet. Skär sen ut klyftor mellan skinnbitarna.

Cool tomat!

Att riva en frusen tomat är jättegott till skaldjur eller som en mellanrätt! Den behöver några timmar i frysen, ta sedan ut den och riv den på den grövsta sidan på rivjärnet – det blir som sorbet. Testa om barnen kan lista ut vilken råvara det är!

Riv frusen tomat

Sorbet med fryst päron

Naturlig sorbet!

Om du inte redan provat så ta ett halvt päron och lägg det i frysen någon timme. Riv det sedan på den grova sidan på rivjärnet och vips så har du fått en snabb päronsorbet på bara frukt. Alla frukter med mycket socker går utmärkt att frysa och riva!

Frys dillen!

För att bevara dill så länge som möjligt - frys in! Lägg dillen i ett platt foliepaket och ta fram efter behov.

Frys in dill

Persiljesalsa

Fixa en god persiljesalsa!

Mixa samman en halv solovitlök med 30 g hackad persilja och 3 msk olivolja. Smaka av med salt och peppar.

Skära tomat!

Det viktigaste när du tärnar tomat är att du använder en vass kniv, annars riskerar du att krossa tomaten istället. Snitta tomaten i ett rutliknande mönster men utan att skära hela tomaten, på så sätt håller tomaten ihop när du skär.

Så skär du tomat bäst

Varnings ikonAnslutningsproblem